Солени пържени бухти-гевречета

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126766437327
13/03/2019
"Ако много харесвате бухтите, но сте и влюбени в гевречетата, тази рецепта е специално за вас"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 978
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като в купа смесваме кисело мляко с бакпулвер и маята. Разбъркваме и наливаме леко затоплено прясно мляко и разтопена и охладена мас.

Прибавяме яйце, сол (1 ч.л.) и захар (1 ч.л.). Смесваме добре всички съставки и прибавяме постепенно бяло брашно, да получим меко и нелепнещо тесто.

Завиваме тестото с кърпа или полиетиленово фолио и оставяме да втаса. От втасалото тесто с намазани с олио ръце правим топчета, на които в средата с пръсти пробиваме дупчица и оформяме като гевречета.

Изпържваме мекичките в повече олио на умерена температура до златисто.

Готовите пържени гевречета изваждаме от олиото и слагаме върху хартия, да попие мазнината от пърженето.

Сервираме тези бухтички топли с кисело мляко или айрян.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар