Шарен боб с гъби и киселец

10/04/2019
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66175821305
"Боб, за какъвто може само да си мечтаете - нямаме търпение да го опитате и да ни кажете колко ви е харесал "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода от вечерта. На другия ден водата се изхвърля и се налива нова. Бобът се слага на котлона и след като заври, се прехвърля в тенджера под налягане, като водата отново се сменя.

Лукът, морковът и чушата се нарязват на дребно, а коренът целина на кубчета. Зеленчуците се прибавят към боба заедно с олиото и червения пипер.

Капакът на тенджерата се затваря добре и ястието се вари 15 минути, след като от клапана започне да излиза пара. След изпускане на парата, капакът се маха и бобът се овкусява със сол на вкус.

Слагат се предварително почистените и нарязани на филийки гъби, нарязаните на дребно листа киселец и пресен чесън. Прибавят се ситно накълцаните пресни подправки и накрая смлените домати.

Готвенето продължава до сваряването на гъбите.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар