Лазаня със спанак и сирена

02/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър370111
"Когато всяка ароматна хапка носи наслада на всички сетива, значи сте се справили отлично с приготвянето на тази лазаня "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо588
  • Преглеждания за месеца585
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и добавете брашното. Запържете го за кратко, като бъркате непрекъснато, за да не загори. Налейте поетапно прясното мляко като бъркате енергично, за да не се образуват бучки.

Подправете соса Бешамел със сол и черен пипер и оставете да покъкри на умерен огън докато се сгъсти.

Накрая добавете прясно настъргано индийско орехче и свалете соса от котлона.

Нарежете спанака на едро и го сотирайте в масло. Подправете със сол и черен пипер. Добавете сиренето рикота, накълцания ситно чесън и няколко листа пресен босилек. Разбъркайте и свалете сместа от котлона.

Започнетеда подреждате лазанята, като първо поставете пласт кори на дъното на тавата, покрийте обилно със спаначено-рикотената смес, подредете отгоре слайсове моцарела и покрийте със сос Бешамел.

Повторете до изчерпване на продуктите.

Завършете лазанята със слой от соса, поръсете обилно с настърган пармезан и прехвърлете във фурната на 180-200 градиса за 30-35 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар