Лазаня със спанак и сирена

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
898
02/05/2019
"Когато всяка ароматна хапка носи наслада на всички сетива, значи сте се справили отлично с приготвянето на тази лазаня "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 091
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Лазаня

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и добавете брашното. Запържете го за кратко, като бъркате непрекъснато, за да не загори. Налейте поетапно прясното мляко като бъркате енергично, за да не се образуват бучки.

Подправете соса Бешамел със сол и черен пипер и оставете да покъкри на умерен огън докато се сгъсти.

Накрая добавете прясно настъргано индийско орехче и свалете соса от котлона.

Нарежете спанака на едро и го сотирайте в масло. Подправете със сол и черен пипер. Добавете сиренето рикота, накълцания ситно чесън и няколко листа пресен босилек. Разбъркайте и свалете сместа от котлона.

Започнетеда подреждате лазанята, като първо поставете пласт кори на дъното на тавата, покрийте обилно със спаначено-рикотената смес, подредете отгоре слайсове моцарела и покрийте със сос Бешамел.

Повторете до изчерпване на продуктите.

Завършете лазанята със слой от соса, поръсете обилно с настърган пармезан и прехвърлете във фурната на 180-200 градиса за 30-35 мин.

Практичен гевгир с подложка купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен гевгир с подложка купа
7.00 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Голяма купа с гевгир, в която може да измиете, обработите, разбъркате, сервирате и дори да размразявате продукти. Възможност за отделно ползване и за закачане чрез дупчици на дръжките на съдовете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар