Великденски курабийки Пиленца

03/05/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете яйца се чукват в купата на миксера. Разбиват се. Добавя се захарта и се разбива.

Киселото мляко се слага в голяма купа. Към него се прибавят амонячната сода и содата бикарбонат. Оставя се да шупне. Прибавя се към яйцата. Добавят се олиото и ванилиите.

Брашното се пресява и се добавя постепенно. Слага се приставката за тесто. Доомесва се върху набрашнена повърхност. Подготвят се намазнени тавички.

Откъсват се парченца от тестото. Разточват се дебели и дълги червейчета. От тях се оформят възелчета. Слата се в тавата. Краят откъм тавата се разрязва на 2 за опашка, а горният край се заостря като човчица.

С пинцети се слагат 2 семенца за очички. Останалото яйце се разбива и се курабийките се намазват с яйцето. Поръсват се със захар.

Пекат се в предварително загрята на 175 градуса с вентилатор. Така докато изпечем всички курабийки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар