Вкусна леща с целина

Мария СимоваМария СимоваГуру114158107614
18/05/2019
"Добавете към класическата леща и малко целина, да видите, че ще стане още по-вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 360
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • леща - 300 г
  • целина - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • запръжка
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - за поръсване на вкус
  • мащерка - за поръсване на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и поставете лещата в тенджера със студена вода да заври. Варите около 5 минути, прецеждате, измивате и наливате друга студена вода.

Поставете тенджерата на котлона и прибавете почистените и нарязани на ситно целина, чесън и дафиновите листа. След като заври, намалете котлона на слаб огън.

В тиган  загрейте олиото и прибавете нарязаните на ситно лук и моркови, запържете до омекване на зеленчука. Прибавете обелените и нарязани на малки кубчета домати и пържите до като останат на мазнина.

Накрая прибавете червения пипер, разбъркайте и сипете запръжката към къкрещата леща. Варите до готовност, ако е нужно, добавете гореща вода при варенето.

Премахнете тенджерата с готовата леща от котлона, поръсете с черен пипер и мащерка, затворете капака и оставете така за около 10 минути преди сервиране.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар