Рататуй с пресен чесън, мащерка и риган

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач14754518
30/05/2019
"Точно когато си мислите, че рататуят няма как да стане още по-вкусен, някой предлага да добавим пресен чесън и става ужасно вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 002
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и нарежете на шайби. Сложете го в студена подсолена вода за около 20 минути, за да пусне горчивия тъмен сок.

През това преме подгответе и останалите зеленчуци. Измийте ги, подсушете ги и нарежете и тях на шайби.

Отцедете патладжана, измийте и подсушете с памучна кърпа. Тиквичките също подсушете.

В обла тавичка започнете реденето на зеленчуците, като редувате тиквичка, патладжан, домат, кръгове лук и така до изчерпане на всички продукти.

Двата стръка от пресния чесън наситнете и поръсете рататуя, посолете със солта, полейте със зехтина и соевия сос, размажете с помоща на четчица, за да попадне върху наредените зеленчуци.

Поставете върху рататуя клонки мащерка и риган и метнете във фурната за около час.

Извадете, охладете и отново поръсете с останалите два стръка прясно скълцан пресен чесън и копър.

Освежете и украсете с клонки прясна мащерка и риган.

Голяма вкусотия !

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар