Бавно готвени свински късчета с кафяв ориз и гъби

01/06/2019
"Бавно готвене е тайната на вкусното свинско с ориз "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г от бут
  • мариновани гъби - 150 г
  • кафяв ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер - 7 - 8 бр. на зърна
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете ориза за около 20 минути в студена вода.

Нарежете свинското месо на късчета. Почистете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте мазнината в дълбок съд на котлона. Добавете нарязания лук и гответе до прозрачност.

Прибавете свинските късчета и гответе при непрекъснато бъркане до промяна на цвета им.

Добавете отцедения ориз. Гответе 3-4 минути, като разбърквате ястието. Добавете маринованите гъби, овкусете със сол.

Добавете топла вода, като покриете ориза. Прибавете черният пипер на зърна. Похлупете съда с капак и намалете огъня.

Гответе на бавен огън, докато свинските късчета омекнат и оризът набъбне. Ако е необходимо, добавете още вода. Периодично разбърквайте ястието.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар