Пържоли с гъбен сос и топено сирене

17/06/2019
"Може и да не сме прави, но ние пържоли без гъбен сос и топено сирене не одобряваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 267
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган или тенджера разтопете маслото. Запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и заделете в чиния.

В същата мазнина сложете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на филийки. Изчакайте да се запържат хубаво.

През това време изчистете и нарежете лука на дребно. Добавете го при гъбите. След като омекне, налейте бялото вино. Изчакайте да изври алкохолът и добавете сметаната и пържолите, които заделихме.

Посолете и варете на бавен огън до желаната гъстота и готовност на пържолите.

Няколко минути преди да изключите, добавете топеното сирене.

Изключете и сервирайте пуешките пържоли, докато са топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар