Пилаф с телешка кайма и леща

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
56
248
97
20/06/2019
"Пилаф, за какъвто няма нужда да си мечтаете, защото ви даваме точната рецепта за приготвянето му "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо951
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се запържва в загрятото олио за 7-10 минути или докато се карамелизира.

Прибавя се каймата и се запържва за още 5 минути. Слагат се къри пастата, накъсаният на розички карфиол и оризът. Добавя се телешкия бульон и 2 чаени чаши студена вода. Оставя се да заври.

Температурата се намалява до ниска и пилафът се оставя да къкри под капак за 15 минути или докато оризът се свари.

Прибавя се сварената леща и се разбърква с вилица.

Пилафът с телешка кайма и леща ставя се на огъня още 1 минута.

Сваля се от котлона и се разбърква с бадемите и наситнения магданоз.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар