Начин на приготвяне
Настържете тиквичките на едро ренде. Посолете ги с малко сол и ги сложете в гевгир да се отцеди водата им за около 1 час.
След това ги изстискайте.
В купа смесете тиквичките, сиренето, копъра, яйцето, олиото и подправките. Разбъркайте всичко добре, за да се смесят продуктите.
В друг съд смесете галетата и пармезана. Заделете 1 с.л. от пармезана за поръсване.
Гребвайте с лъжица от сместа с тиквичките и оваляйте в галетата.
Застелете тава с хартия за печене и наредете тиквените кюфтета. Отгоре поръсете със заделения пармезан.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете 30-40 минути до златисто.
Поднесете кюфтетата от тиквички с млечно-чеснов сос.
Добър апетит!