Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтета от тиквички с пармезанова коричка

Кюфтета от тиквички с пармезанова коричка

Кюфтета от тиквички с пармезанова коричка
Снимка: Росица Петрова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Моментът, в който разбирате, че досега сте яли неправилни кюфтета, вместо да опитате тези великолепни кюфтета от тиквички с хрупкава пармезанова коричка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. (около 1 кг)
  • сирене - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • бял пипер
  • сол
  • галета - 50 г
  • пармезан - 50 г (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките на едро ренде. Посолете ги с малко сол и ги сложете в гевгир да се отцеди водата им за около 1 час.

След това ги изстискайте.

В купа смесете тиквичките, сиренето, копъра, яйцето, олиото и подправките. Разбъркайте всичко добре, за да се смесят продуктите.

В друг съд смесете галетата и пармезана. Заделете 1 с.л. от пармезана за поръсване.

Гребвайте с лъжица от сместа с тиквичките и оваляйте в галетата.

Застелете тава с хартия за печене и наредете тиквените кюфтета. Отгоре поръсете със заделения пармезан.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете 30-40 минути до златисто.

Поднесете кюфтетата от тиквички с млечно-чеснов сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: