Ябълков пай с шунка и лук

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
56
249
99
27/06/2019
"Това не е просто пай, това е поезия, симфония, сбъдната мечта "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солен Пай

Начин на приготвяне

Брашното, маслото, яйцето и магданозът се замесват на тесто за пай. Увива се във фолио и се оставя да престои 30 минути на студено.

След това тестото се разточва, слага се в намаслена тавичка и се надупчва цялото с вилица.

Ябълките, лукът и шунката се нарязват и се задушават за 5 минути в сгорещена мазнина.

Поръсват се със сол и пипер и се поливат с бялото вино.

След като виното почти изцяло изври, се добавя сметаната. Овкусява се с мащерката и се чукват яйцата. Разбърква се.

Сместа се разпределя върху тестото и соленият пай се пече 30 минути на 200 градуса.

Този ябълков пай с шунка и лук е перефектен, ако искате да изненадате близките си с нещо различно.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар