Плоски хлебчета от ленено брашно

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
476
3k
1k
1k
4
06/07/2019
"Не втасват и не бухват, това са плоски хлебчета и са много, много вкусни"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 094
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр. + 2 белтъка
  • кисело мляко - 2 с.л. препълнени
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • оцет - 3 - 4 капки
  • хималайска сол - на вкус
  • ленено брашно - 4 - 5 с.л.
  • кокосово масло - 1 с.л + малко за подмазване на тавата
  • маково семе
  • сусам
  • подправки - по избор, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с вилица яйцето и белтъците с щипка хималайска сол, докато станат на пяна.

Прибавете киселото мляко със содата и оцета. Разбъркайте.

Добавете лененото брашно и кокосовото масло. Отново разбъркайте.

Трябва да се получи гъста лепкава смес.

Със супена лъжица гребвайте от нея и оформяйте големи топки. Подредете в подмазана с кокосово масло тавичка с незалепващо покритие или използвайте хартия за печене.

Всяка топка притеснете с дланта, за да се изтъни. Поръсете със семена или подправки по ваш вкус.

Печете хлебчетата в предварително загрята на 175 градуса фурна на вентилатор до тест със суха клечка.

Използвайте плоските диетични хлебчета за направа на хамбургери, тостери или сандвичи.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар