Памук погача за начинаещи

09/07/2019
"Никой, абсолютно никой няма да ви повярва, че не сте правили досега памук погача, ако се възползвате от тази подробна и лесна рецепта 7"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214 939
  • Преглеждания за месеца4632
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества
Погачи

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко, сложете сухата мая и захарта. Изчакайте няколко минути, за да се активира.

В купа сложете яйцата, олиото, киселото мляко, прясното мляко с маята и солта. Добавяйте по малко брашно и замесете меко тесто.

Завийте с кърпа и оставете на топло да утрои обема си.

Разделете готовото тесто на четири равни части. Разточете всяка топка кръг, намажете обилно с краве масло, като последната не я мажете.

Поставете ги една върху друга. Сложете в центъра малка купичка или чашка. От чашката към краищата разрежете на 8 части.

Всяка част усучете по два пъти. Махнете купичката и оставете да втаса отново, докато удвои обема си.

Намажете памук погачата с жълтъка, който заделихме, смесен с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.

Поставете памук погачата за начинаещи в студена фурна на 180 градуса.

Печете погачата до готовност.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар