Памук погача за начинаещи

09/07/2019
"Никой, абсолютно никой няма да ви повярва, че не сте правили досега памук погача, ако се възползвате от тази подробна и лесна рецепта 7"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 670
  • Преглеждания за месеца21124
  • Преглеждания за седмицата6006
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко, сложете сухата мая и захарта. Изчакайте няколко минути, за да се активира.

В купа сложете яйцата, олиото, киселото мляко, прясното мляко с маята и солта. Добавяйте по малко брашно и замесете меко тесто.

Завийте с кърпа и оставете на топло да утрои обема си.

Разделете готовото тесто на четири равни части. Разточете всяка топка кръг, намажете обилно с краве масло, като последната не я мажете.

Поставете ги една върху друга. Сложете в центъра малка купичка или чашка. От чашката към краищата разрежете на 8 части.

Всяка част усучете по два пъти. Махнете купичката и оставете да втаса отново, докато удвои обема си.

Намажете памук погачата с жълтъка, който заделихме, смесен с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.

Поставете памук погачата за начинаещи в студена фурна на 180 градуса.

Печете погачата до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар