Бърза манджа за гости

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11658286
23/07/2019
"Когато гостите ви посетят неочаквано, ето какво да приготвите бързо и лесно "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 420
  • Преглеждания за месеца1393
  • Преглеждания за седмицата530
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за домашна приготвена гъбена манджа с ориз е лесна и много бързо се приготвя.

В тенджера слагаме 5 в.ч. вода и сол и слагаме да заври, след като заври пускаме пакет ориз вътре (пакетите се слагат цели с найлона, те са с дупки и попиват водата).

Докато се вари оризът, ние режем гъбите на парчета и лука на полумесеци.

Взимаме дълбок тиган и слагаме малко олио вътре, добавяме лука, царевицата и гъбите и ги задушаваме, а к.

Като се задушават, вземаме малка купа, слагаме царевично нишесте, брашно, доматено пюре и вода разбъркваме малко и добавяме към задушените зеленчуци и прибавяме малко вода.

След като се сгъсти манджата, се слагат подправките и се готви още малко.

Изваждаме готовия ориз, отваряме пакета и сервираме в чинии. отгоре сипваме с черпак от гъбената манджа и сервираме топло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар