Зеленчуковата манджа на мама

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач168823851
27/07/2019
"Колкото и да опитваме, никога няма да успеем да приотвим зеленчукова манджа, вкусна като мамината, но и тази си я бива "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 080
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и режем всички зеленчуци на дребно.

След това в тенджера слагаме нарязания лук, да се задуши, след лука добавяме картофи, пипер, зелен фасул и един домат и всичко запържваме за 5 минути.

След като се запържат малко, добавяме доматено пюре, брашно и доливаме вода около 1.5 л.

След като водата заври, слагаме ориз и оставяме на бавен огън да покъкри манджата за един час. Преди да спрем котлона, добавяме сол, черен пипер и чубрица.

Сервираме манджата на мама топла с люта чушка и цял хляб (не нарязан).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар