Печено агнешко бутче на фурна с фолио

КристинаКристинаНовак331320
03/08/2019
"Кой би отказал печено агеншко бутче с хрупкава коричка и прекрасен аромат - никой, разбира се "
Приготвяне20 мин.
Готвене210 мин.
Общо230 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 208
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • масло - 50 г
  • сол - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • розмарин - 1 - 2 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се измива добре, слага се в тава и се намазва обилно с разтопеното масло, смесено с подправките и солта.

Може да шпиковате бутчето и да сложите вътре малки парченца масло и розмарин.

Тавата с месото се завива с фолио и се слага в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Оставя се така около час, след което градусите на фурната се вдигат на 200 и пак се пече в продължение на един час.

Картофите се обелват и нарязват на едро. Добавят се към агнешкото бутче, след като се е пекло още час на 200 градуса.

Тавата отново се завива с фолио и бутчето и картофите се допичат за още един час на 220 градуса.

След като изтекат трите часа, фолиото се маха и печеното агнешко бутче на фурна се оставя във фурната за още 30 минути или докато агнешкото получи на хрупкава коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар