Италиански плосък хляб

05/08/2019
"Топъл, топъл от фурната италиански хляб, насам, народе - топъл италиански хляб "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо229
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното.

Добавете солта, зехтина и бакпулвера.

Налейте водата /добре е да бъде хладка/, разбъркайте и омесете меко тесто.

Покрийте тестото и го оставете за около час, за да си "почине".

Разделете тестото на 6 топки.

Разточете всяка топка на плоска питка.

Изпечете плоските хлебчета на оребрен тиган или на плоча.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар