Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Вкусна гозба от зелен боб и чесън

Вкусна гозба от зелен боб и чесън

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вкусна гозба от зелен боб и чесън3 / 3
11/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"И да не забравите за чесъна, той е задължителен, ако искате гозбата да стане наистина вкусна"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 2 шепи (нарязан), дължината на боба е 65 см.
  • лук - 1 глава
  • домати - 4 - 5 бр.
  • чесън - 1 глава
  • картофи - 3 бр.
  • чубрица - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го нарежете на по-малки парчета, тъй като този сорт боб е с много дълги чушки. Бланширайте го в солена вода за 3-5 минути и отцедете.

Запържете лука в тенджера до златисто и добавете боба, картофите, червен пипер и вода.

Оставете малко да покъкри, след което сипете пасираните домати и скилидките чесън. Доматите може да са само обелени и нарязани.

След сваряване на боба овкусете със сол и подправките. Ако обичате гозбата ви да е по-гъста, размийте малко брашно във вода и накрая прибавете.

След като клокне до необходимата гъстота изключете котлона и поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: