Грузински хачапури с яйца и сирене

12/08/2019
"Е как няма да опитате от нашите хачапури - само като усетите аромата им, ще ги нападнете "
Приготвяне8 мин.
Готвене20 мин.
Общо28 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 002
  • Преглеждания за месеца371
  • Преглеждания за седмицата195
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява до 200 градуса докато приготвяте тестото.

Пресейте брашното в купа. Ако ползвате бакпулвер го смесете с брашното, а ако залагате на сода бикарбонат, угасете я в киселото мляко.

След като шупне млякото сипете в купата и него заедно с мазнината, солта и захарта.

Замесете тесто, което не трябва да е много лепкаво, нито много твърдо. Не се меси продължително време. Ако е нужно си сложете още мляко или обратното още мъничко брашно - много зависи от гъстотата на киселото мляко, което използвате.

Готовото тесто разделете на 8 топчета и всяко от тях разточете. В центъра слагайте от плънката, приготвена от леко разбитите яйца смесени с натрошено сирене.

Събирайте краищата и ги съединете. Ако не слепва, не е проблем, даже става по-ефектно и красиво да е леко разтворен.

Отгоре с лъжица полейте от плънката ако ви е останала.

Сложете Хачапурите в тавичка, покрита с хартия за печене, на малко разстояние една от друга.

Изпечете в предварително загрятата фурна за около 20 минути.

Страхотни са топли или изстинали.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар