Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява до 200 градуса докато приготвяте тестото.
Пресейте брашното в купа. Ако ползвате бакпулвер го смесете с брашното, а ако залагате на сода бикарбонат, угасете я в киселото мляко.
След като шупне млякото сипете в купата и него заедно с мазнината, солта и захарта.
Замесете тесто, което не трябва да е много лепкаво, нито много твърдо. Не се меси продължително време. Ако е нужно си сложете още мляко или обратното още мъничко брашно - много зависи от гъстотата на киселото мляко, което използвате.
Готовото тесто разделете на 8 топчета и всяко от тях разточете. В центъра слагайте от плънката, приготвена от леко разбитите яйца смесени с натрошено сирене.
Събирайте краищата и ги съединете. Ако не слепва, не е проблем, даже става по-ефектно и красиво да е леко разтворен.
Отгоре с лъжица полейте от плънката ако ви е останала.
Сложете Хачапурите в тавичка, покрита с хартия за печене, на малко разстояние една от друга.
Изпечете в предварително загрятата фурна за около 20 минути.
Страхотни са топли или изстинали.
Добър апетит!