Ориз на тиган с пиле и зеленчуци

ЗорицаЗорицаГуру94525629194
23/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо869
  • Преглеждания за месеца338
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 6 бр. парти
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • лук - 1/2 глава, ситно нарязана
  • моркови - 1/2 к.ч., нарязани на кубчета
  • грах - 1 к.ч. замразен
  • печурки - 1/2 к.ч., нарязани на ситно
  • червени чушки - 1/2 к.ч., нарязани на кубчета
  • царевица - 1/2 к.ч. замразена
  • пилешки бульон - 2 к.ч.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • подправки - на вкус (сол, черен пипер, кимион)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и подсушават. С помощта на дървено шишче се надупчват на колкото е възможно повече места.

Прехвърлят се в купа и се поръсват със съвсем малко сол (може и без нея, тъй като соевият сос е достатъчно солен), прясно смлян черен пипер и кимион на вкус. Накрая се поливат със соевия сос, разбъркват се и покрити се прибират поне за час в хладилника, за да се овкусят.

В дълбок тиган с незалепващо покритие пилешките бутчета се запържват в олиото много хубаво до златисто от всички страни. След това котлонът се намалява и тиганът се захлупва, докато пилешкото стане напълно сготвено.

Готовите бутчета се изваждат от тигана и в същата мазнина се запържват лукът и морковите, постепенно се добавят чушките, грахът, царевицата и печурките.

Тиганът се захлупва, като зеленчуците се разбъркват от време на време.

След като се позадушат зеленчуците, се добавя измития ориз и се налива горещият пилешки бульон.

Разбърква се периодично, докато оризът стане напълно сготвен.

По желание при сервиране може да обезкостите бутчетата, аз предпочетох да ги сервирам цели върху зеленчуците с ориз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар