Задушен спанак с ориз

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
492
6k
1k
1k
3
09/09/2019
"Свежо, вкусно и полезно - ето това са три основателни причини да опитате това ястие "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 697
  • Преглеждания за месеца272
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Тиган

Начин на приготвяне

Измийте спанака под студена течаща вода. Нарежете го на ситно.

Нарежете едно малко лукче шалот. Загрейте кафяна чашка зехтин.

Сложете нарязания лук и спанака. Захлупете съда и задушете за 5-6 мин.

Измийте ориза. Прибавете го при спанака, налейте 3 ч.ч. топъл зеленчуков бульон. Овкусете със сол, щипка черен пипер и наситнен джоджен.

Разбъркайте и захлупете съда.

Задушете спанака с ориз, докато остане на мазнина.

От време на време разбърквайте ястието.

Поднесете задушения спанак с ориз топъл, поръсен с черен пипер.

Да ви е сладко!

Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
28.50 лв.
Виж ››

Допълнение към колекцията ви от уникални кухненски съдове е този алуминиев тиган с незалепващо покритие. Удобен за готвене, с дълга дръжка и прекрасен син цвят, алуминиевият тиган е новия помощник-готвач във вашата кухня.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар