Крехки пилешки жулиени на тиган

МартинМартинНовак151024
09/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо703
  • Преглеждания за месеца702
  • Преглеждания за седмицата172
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 600 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • За панировката
  • царевично нишесте - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • чили - на прах, по желание
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си пилешкото филе на малки жулиенчета и ги овкусяваме със сол и чили /по желание/.

Приготвяме ги, като ги панираме в царевично нишесте - яйце - пак нишесте.

Слагаме едно по едно в сгорещената мазнина и пържим до готовност и от двете страни.

След което в друг тиган си разбъркваме пресования чесън с меда и соевия сос и след като сме получили хомогенна загрята смес, поставяме едно по едно готовите ни пилешки жулиени, като готвим около 1-2 минутки с обръщането и от двете страни. Тук идеята е да попият от маринатата.

Жулиенчетата ни са готови за консумация!

Можем да сервираме с картофки и биричка :)

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар