Телешко задушено с бял сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак202291991
15/09/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 411
  • Преглеждания за месеца515
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Сложете го в тенджера заедно с един морков, стрък селъри и цяла глава лук.

Добавете една равна супена лъжица сол и около литър и половина вода. Сварете месото до готовност.

Извадете хапките, а бульона прецедете.

Нарежете на ситно две малки лукчета шалот.

В тенджерка разтопете малка бучка краве масло и кафяна чашка зехтин. Загрейте и пуснете нарязания лук. Запържете за кратко. Добавете телешките хапки, налейте един черпак от бульона и затворете с капак. Задушете около 20 мин.

Уверете се, че лукът е омекнал добре преди да продължите с готвенето.

Сложете две супени лъжици брашно и разбъркайте. Добавете бульон, захлупете съда и гответе още около 20 мин.

Ако сосът се сгъсти много налейте от бул60ьона. Свалете готовото ястие и подправете с щипка черен пипер и няколко капки лимонов сок.

Насипете в чинии, поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар