Мусака с хрупкава коричка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
8k
15
17/09/2019
"Някои харесват мусаката с паста отгоре, а ние ви предизвикваме да я опитате с хрупкава коричка - пленителна е "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 687
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на малки кубчета.

В тенджера нагрейте олиото и добавете нарязаните картофи, пържите за около 10 минути. Добавете ситно нарязаните лук и чесън заедно с каймата, пържите, докато каймата посивее.

Прибавете подправките и червения пипер, разбъркайте за кратко и свалете тенджерата от котлона.

Сипете сместа в тава и залейте с предварително разтвореното доматено пюре в горещата вода, посолете на вкус.

Поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете за около 20 минути. През това време разбийте яйцата и единия жълтък, добавете киселото мляко и посолете на вкус.

Залейте със сместа мусаката и върнете във фурната тавата, печете, докато заливката за мусака стегне. Извадете тавата и поръсете с настъргания на едро ренде кашкавал, върнете тавата във фурната, печете до лек загар на кашкавала.

Извадете тавата от фурната и намажете мусаката с много добре разбития белтък, допичате до златисто кафява коричка.

Тези трикове на вадене на тавата и прибавяне на продуктите за заливката един след друг правятмусаката с идеално хрупкава коричка, а мусаката страшно вкусна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
25.03.2020 12:08
получи се доста вкусно, много ми хареса рецептата. Сложих и една ч.л. кимион, защото го харесвам
0
0