Мариновани нарязани червени камби

20/09/2019
"Рецептата е ясна, ама друго ни тормози - как ще издържите цели десет дни, докато туршията стане готова "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 809
  • Преглеждания за месеца648
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • камби - 2 кг червени
  • моркови - 1 кг
  • кервиз - 1 връзка
  • карфиол - 1 глава
  • марината за 1 буркан от 3 литра
  • морска сол - 3 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • оцет - 200 мл от 6 %
  • аспирин - 5 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, почистват от семената и ги нарязваме в голяма тава на парченца. Морковите, обелени, се нарязват на кръгчета.

Керевиз се реже на едро, а карфиол се разделя на розички. Разбъркваме всички зеленчуци да се размесят добре.

В буркан от 3 литра се натрошават на прах 5 аспирина и сипваме на дъното. Добавят се равни лъжици сол, захар, оцет от 6 % и зърна черен пипер.

Разбърква се малко с лъжица марината и пълним буркана с нарязаните смесени зеленчуци.

Долива се със студена вода до ръбчето горе на буркана и затваряме с капачка. После 8-10 дни се обръща веднъж на ден, оставен е на тъмно и хладно. След този период ще имате вкусни и хрупкави камби за зимата.

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон-23%
За работа с чушки, препоръчваме:
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.46 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#240543
Да! Аз също се питах нетърпеливо кога ще минат десет дена, но стоически въртях бурканите, че им се замаяха капачките....и се получи - видът на туршийката е чудесен, а вкусът - главозамайващ!
0
0