Мариновани нарязани червени камби

20/09/2019
"Рецептата е ясна, ама друго ни тормози - как ще издържите цели десет дни, докато туршията стане готова "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 310
  • Преглеждания за месеца6158
  • Преглеждания за седмицата1634
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • камби - 2 кг червени
  • моркови - 1 кг
  • кервиз - 1 връзка
  • карфиол - 1 глава
  • марината за 1 буркан от 3 литра
  • морска сол - 3 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • оцет - 200 мл от 6 %
  • аспирин - 5 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, почистват от семената и ги нарязваме в голяма тава на парченца. Морковите, обелени, се нарязват на кръгчета.

Керевиз се реже на едро, а карфиол се разделя на розички. Разбъркваме всички зеленчуци да се размесят добре.

В буркан от 3 литра се натрошават на прах 5 аспирина и сипваме на дъното. Добавят се равни лъжици сол, захар, оцет от 6 % и зърна черен пипер.

Разбърква се малко с лъжица марината и пълним буркана с нарязаните смесени зеленчуци.

Долива се със студена вода до ръбчето горе на буркана и затваряме с капачка. После 8-10 дни се обръща веднъж на ден, оставен е на тъмно и хладно. След този период ще имате вкусни и хрупкави камби за зимата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар