Любимата паеля със заешко

22/09/2019
"Като майсторите - вижте как да приготвите разкошна паеля със заешко, за която после дълго ще се говори "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете топчетата, като за целта сложите каймата в голяма купа. Нарежете магданоза и кедровите ядки на дребно. Добавете всички съставки и омесете каймата с ръце. Оставете в хладилника за час. Извадете и оформете топчетата. Отново върнете в хладилника.

Запалете огъня и регулирайте тавата да е равна. Налейте зехтина и изчакайте да загрее. Нарежете месото на малки парчета. Сложете в тавата и запържете хубаво или до златисто.

Нарежете чушката на ивици. Дръпнете месото по края на тавата и сложете топчетата в средата. Запържете и тях до златисто. Внимавайте, огънят не трябва да е много силен.

Изтикайте топчетата по края и сложете чушката в средата, която сте нарязали на ивици. Запържете за кратко. Добавете замразени зеленчуци. Запържете и тях до златисто. Сложете домата, предварително рендосан, и скилидките чесън нарязани или пресовани с преса.

Изчакайте 5 минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Сега може да засилите огъня. Изчакайте да заври и сложете сол. Опитвайки бульона, той трябва да една идея по-солен, защото като сложим ориз, да поеме и той. Варете месото до готовност и ако е необходимо, налейте отново вода.

Щом месото се свари, налейте отново вода, колкото да покрие месото. Изчакайте да заври и сложете шафран и ориза. Сега е моментът да намалите огъня, за да не загори оризът. Спирате да бъркате. Бавно ще изчакате да се изпари водата. Махнете от огъня, сложете няколко клончета розмарин и покрийте с капак или вестник да се задуши за 5 минути. Сервирайте вашата любима паеля, докато е топла с резен лимон във всяка чиния.

Неустоима паеля!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар