Питка с крема сирене и песто

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор282851732
21/09/2019
"Питката трябва да се топи в устата и да ухае отдалеч, а при тази е точно така "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, захарта и 2 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете за 10-15 минути на топло, докато на повърхността се образуват балончета.

Пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.

Към брашното прибавете яйцето, киселото мляко и сместа с маята. Замесете меко нелепнещо тесто. Намажете го с малко олио, покрийте с фолио и оставете на топло да втаса, до удвояване на обема.

Ще е необходимо около 40-50 минути, в зависимост от температурата в помещението. Ако нямате толкова време, поставете тестото във фурната и я включете на 40 градуса. Така тестото втасва по-бързо. Готовото тесто разделете на три равни части.

Разточете всяка върху набрашнен плот на правоъгълна тънка кора. Първата намажете с меко масло и 2 с.л. песто. Покрийте с втората, която също намажете с масло и крема сирене. Третата намажете само с масло. Навийте на руло и срежете по дължина две.

Намажете тава с масло или олио и сложете отрязъците завити на охлюв. Оставете отново да втаса за около 20 минути.

След това намажете с жълтък, смесен с 1 с.л вода и поръсете с микс от семена. Печете питката с крема сирене и песто в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути, до приятен загар.

Получи се много ароматна и вкусна питка. Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар