Туршия от пържени чорбаджийски чушки с чесън и копър

05/10/2019
"Есента е любим сезон на художниците и на всички любители на пържените чорбаджийски чушки с чесънче "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 064
  • Преглеждания за месеца5063
  • Преглеждания за седмицата275
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 1 кг
  • олио - 300 мл за пържене
  • марината
  • оцет - 400 мл
  • сол - по 1 с.л.
  • копър - 5 стръка
  • чесън - 1 глава
  • захар - по 3 с.л. на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите чушки се почистват от дръжките и с нож се набождат на няколко места.

Загрява се олио в тиган, пържим до леко златисто от двете страни, като внимавате, защото много пръска, затова затварям с капак.

Изваждат се с решетъчна лъжица или метална щипка с дълга дръжка в тенджера. Отделно се смесва оцет, захар и сол на вкус и се разбърква на слаб огън да се разтопи.

Копърът се нарязва на ситно, чесънът също и се смесва с оцета. Заливат се чушките с марината и оставяме така за 20 -30 минути.

С лъжица пълним 2 буркана с чушки, заливаме до горния ръб с марината и затваряме с капачка с винт.

Излизат 2 буркана, но са много вкусни! Съхраняваме за студени дни!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар