Коприва с ориз

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Коприва с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • коприва - 2 плика
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 1 стрък
  • чесън - 1 стрък зелен
  • сол - на вкус
  • лимони - кората на 1/2 малък лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистената коприва и сложете да се бланшира за 10-тина минути в кипяща и подсолена вода. След това я изплакнете под студена вода и я отцедете.

Загрейте олио на око в тенджерата и запържете скълцаните лук и чесън. Добавете изплакнатия ориз и бъркайте. След като се запържи леко, долейте водата и оставете да ври.

След това добавете корпивата, бъркайте енергично и доварете ориза. Щом е готов, затворете под капак за 10-15 минути.

Поднесете корпивата с ориз със ситно накълцана лимонова кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: