Начин на приготвяне
Моля не използвайте диви гъби, за които не сте сигурни, че са ядливи.
Смелете чушката и лука в кухненския робот.
Добавете ги към каймата заедно с червения пипер, черния пипер, чубрицата и сол. Омесете добре.
Задушете гъбите (манатарки и масловки) в зехтин за около 2 мин и посолете
със сол и мащерка.
Разделете тестото на две половини. С омаслени ръце раздърпайте тестото и го разстелете в в подходяща намаслена тавичка.
Размажете каймата и отгоре задушените гъби. Покрийте с другата половина тесто, раздърпана по същия начин.
Надупчете с вилица, за да не се надува много.
Запечете пая с гъби във фурна на 180°C. за около 40 мин или докато
ви хареса.
Когато е топъл, паят с кайма и диви гъби е най-вкусен.