Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пай с кайма и диви гъби

Пай с кайма и диви гъби

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Пай с кайма и диви гъби3 / 3
07/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Кой може да устои на пай с аромат на диворастящи гъби - ние със сигурност не можем"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г от свинска плешка
  • гъби - около 500 г почистени и накълцани
  • тесто - 600 г втасало от магазина
  • зехтин - 3 с.л.
  • червени чушки - 1
  • лук - 1 глава кромид
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • мащерка - 1 щипка сушена
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моля не използвайте диви гъби, за които не сте сигурни, че са ядливи.

Смелете чушката и лука в кухненския робот.

Добавете ги към каймата заедно с червения пипер, черния пипер, чубрицата и сол. Омесете добре.

Задушете гъбите (манатарки и масловки) в зехтин за около 2 мин и посолете

със сол и мащерка.

Разделете тестото на две половини. С омаслени ръце раздърпайте тестото и го разстелете в в подходяща намаслена тавичка.

Размажете каймата и отгоре задушените гъби. Покрийте с другата половина тесто, раздърпана по същия начин.

Надупчете с вилица, за да не се надува много.

Запечете пая с гъби във фурна на 180°C. за около 40 мин или докато

ви хареса.

Когато е топъл, паят с кайма и диви гъби е най-вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: