Пълнени чушки с боб и царевица

16/10/2019
"На трапезата винаги има място за едни ароматни пълнени чушки с боб и царевица - нали така "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити чушки се отрязват отгоре като капаче и поръсваме с щипка сол.

В купа се смесва отцеден бял боб от консерва. Добавя се половин малка консерва царевица и се смесва с боба.

Пера пресен лук се нарязва на ситно с листа джоджен и се смесва в купата с другите продукти. Овкусваме със сол и черен пипер.

Плънката се смесва и с лъжичка пълним чушките догоре, отворът поръсваме с брашно. Нареждат се в малко тава, заливаме чаша гореща вода и струйка олио.

Печем постните пълнени чушки в загрята фурна 180°C около 35-40 минути.

В купа се разбиват жълтъците с кисело мляко и брашно с телена бъркалка.

Налива се 2 чаши сос от печените чушки, аз допълних с вода.

Сосът завира на умерен огън и се бърка до нужната гъстота. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок.

Сервираме пълнените чушки с боб и царевица с вкусен сос за обяд!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар