Свински джолан със зеленчуци в гювеч

17/10/2019
"Хубавите неща искат време, което в конкретният случай е малко над 200 минути и ВСЯКА от тях си заслужава "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 685
  • Преглеждания за месеца703
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джолана го мажа със смес от сол, червен пипер, зехтин и мед, и заливам обилно с бяло вино да се маринова - минимум за един час.

Мия зеленчуците и режа всичко на едро, картофите ги слагам цели, посолявам със сол, черен пипер и червен пипер, добавям стрък пресен розмарин, заливам със струйка зехтин и обърквам всичко.

Вадя джолана от маринатата и го слагам върху зеленчуците, режа сланината на по-дебели ленти и покривам джолана с нея, заливам с малко от виното - около 200 мл и пека на 160 градуса в режим вентилатор за 3. 5 часа.

На втория час може да проверите месото и да прецените дали иска още, лично на мен ми отнема минум 3 часа.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител Ivi  Vacca
Изключително вкусно!Поздравления!
1
0