Претъпкано зеле за бърза консумация

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
738
3
18/10/2019
"Когато обичате киселото зеле, ама не ви се чака месец да втаса - опитайте тази лесна рецепта "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 771
  • Преглеждания за месеца2410
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • прясно зеле
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато слагате зелето за зимата, винаги остават няколко зелки. Не е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце.

Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици. След първата зелка прехвърлете нарязаното в легена, посолете, като за салата и омачкайте хубаво с ръце.

След това прехвърлете в кофата и натъпчете с юмрук. И така с всички зелки.

Накрая покрийте плътно с капак и затиснете с тежест.

Поставете в неотопляемо помещение. След една седмица ще имате полувтасало, а след две седмици втасало зеле. Но по всяко време може да го ползвате за салата или за готвене.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Хаджиева
Хаджиева
09.05.2020 23:31
Аз започвам да го правя още от септември,не чакам да дойде време за приготвяне на киселото
0
0