Претъпкано зеле за бърза консумация

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
228
2k
309
691
3
18/10/2019
"Когато обичате киселото зеле, ама не ви се чака месец да втаса - опитайте тази лесна рецепта "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 198
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • прясно зеле
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато слагате зелето за зимата, винаги остават няколко зелки. Не е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце.

Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици. След първата зелка прехвърлете нарязаното в легена, посолете, като за салата и омачкайте хубаво с ръце.

След това прехвърлете в кофата и натъпчете с юмрук. И така с всички зелки.

Накрая покрийте плътно с капак и затиснете с тежест.

Поставете в неотопляемо помещение. След една седмица ще имате полувтасало, а след две седмици втасало зеле. Но по всяко време може да го ползвате за салата или за готвене.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#177974
Аз започвам да го правя още от септември,не чакам да дойде време за приготвяне на киселото
0
0