Телешки канелони със зеленчуци и гъбен сос

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
206
2k
575
485
28/10/2019
"В това ястие има всичко - и месо, и зеленчуци, и сос - ние добавяме класа, въображение и вдъхновение. Приятен апетит "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо836
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За готвенето (което приключва за около 30 минути) можем да изберем дали да използваме месна плънка от бекон или шунка с кашкавал или зеленчукови варианти за пълнене на телешките руладини. Ако искаме крайният резултат на готвене и месото да имат по-засищащ вкус, трябва да използваме първото; ако вместо това предпочитаме по-нежен, вторият е по-добър. Рецептата ми може успешно да се приготви в Мултикукър.

Бульонът се приготвят у дома от зеленчуци - целина, морков, магданоз, лук и др. или от сухи бульони, разредени с вода.

Другата важна съставка, която е от значение за вкуса на телешките канелони, е ароматът и вкусът на виното: предлагам бяло вино с наситен и плодов вкус или друго ароматно бяло вино.

Разстелете шницелите от телешко месо върху дъската за рязане и ги поръсете със сол, черен пипер и сирене Пекорино отгоре, като разпределите по цялата повърхност на месото от двете страни. Нарежете скилидки чесън на филийки, тиквичката и морковите на равни парчета според броя на месните шницели и поставете парчетата близо до точката, от която ще започнете да навивате шницелите.

Навийте ги, като оформите рула (канелони) и затворете краищата с клечки за зъби.

Поставете зехтина екстра върджин в тиган с незалепващо покритие. Оставете леко да загрее и добавете обелените и нарязани скилидки чесън. Преди чесънът да започне да покафенява, наредете всички рула в тигана.

Обръщайки ги често, така че да се зачервят и запечатат от всички страни. Добавете бялото вино и горещия зеленчуков бульон. Продължете да готвите на слаб огън, като обръщате рулцата често и добавяте повече врящ зеленчуков бульон, ако се изпари по време на готвенето. Когато рулцата са добре сготвени и течността за готвене се сгъсти като сос, изключете котлона.

Нарежете броколите на розички.

Сварете броколите за пет минути в подсолена вода. И веднага след това ги залейте със ледено студена вода, да се запази хубавият зелен цвят на броколите.

Сварете картофите, предварително обелени и нарязани на половинки, до готовност.

Пригответе гъбения сос:

Начупете гъбите на парчета и в малка купа ги смесете с вода. Оставете гъбите да се рехидратират за 15 минути. Изцедете накиснатите гъби, като запазите течността.

В малка тенджера разтопете маслото на средно слаб огън, добавете гъбите и задушавайте до готовност на гъбите. Добавете, като бъркате брашното, сол, черен пипер и индийско орехче.

Добавете бялото вино, накиснатите гъби и течността им и гответе за 5 до 7 минути, докато сосът стане средно гъст и без мехурчета.

Когато телешките рула се сготвят, добавете соса от печенето при ароматния гъбен сос.

Поднесете вкусните телешки канелони с варените картофки и розичките броколи, като декорирате чинията красиво и апетитно върху канапе от ароматен сос.

Представих ви един много лек и диетичен вариант.

Приятно приготвяне!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар