Пълнени чушки с карфиол и кайма

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
3k
659
790
3
30/10/2019
"Чудите ли се какво ще се получи, ако към класическите пълнени чушки с кайма добавите и карфиол - ами опитайте и ще разберете. Рецептата от нас - останалото от вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 176
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на карфиола, като го почистите и разделите на розички. След това го поставете в чопър и го смелете на фини трохи.

В подходящ съд загрейте зехтин и към него добавете нарязания на ситно лук и гъбите.

След като добие златист цвят е ред на каймата. Добавете виното, когато каймата е променила леко вече цвета си. След това добавете карфиола и овкусете с подправките /сол, черен и червен пипер, чубрица, риган, целина и магданоз/.

Залейте с около 200 мл топла вода и прибавете доматеното пюре. Оставете да ври на слаб огън до готовност на продуктите.

С готовата смес напълнете чушките, а ако ви остане, я разпределете в тавата между пълнените чушки и залейте с вода.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 60 мин.

Поднесете пълнените чушки с карфиол и кайма, докато са още топли.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар