Пълнени чушки с карфиол и кайма

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
295
43
6890
3
30/10/2019
"Чудите ли се какво ще се получи, ако към класическите пълнени чушки с кайма добавите и карфиол - ами опитайте и ще разберете. Рецептата от нас - останалото от вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо779
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на карфиола, като го почистите и разделите на розички. След това го поставете в чопър и го смелете на фини трохи.

В подходящ съд загрейте зехтин и към него добавете нарязания на ситно лук и гъбите.

След като добие златист цвят е ред на каймата. Добавете виното, когато каймата е променила леко вече цвета си. След това добавете карфиола и овкусете с подправките /сол, черен и червен пипер, чубрица, риган, целина и магданоз/.

Залейте с около 200 мл топла вода и прибавете доматеното пюре. Оставете да ври на слаб огън до готовност на продуктите.

С готовата смес напълнете чушките, а ако ви остане, я разпределете в тавата между пълнените чушки и залейте с вода.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 60 мин.

Поднесете пълнените чушки с карфиол и кайма, докато са още топли.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар