Начин на приготвяне
Нарежете ситно или настържете моркова и краставичките. Омесете ги с каймата заедно с подправките и яйцето. Оставете каймата за 30 минути на хладно.
Разстелете каймата върху намазнена тава и пъхнете да се пече около 15 минути.
Междувременно запържете в малко олио в тиган скълцаните скилидки чесън и добавете размитото с малко вода доматено пюре. Овкусете с подправки.
Излейте соса върху каймата и върнете във фурната за още 5 минути. Намачкваме картофите на пюре, овкусяваме го със сол и разтопеното масло. По желание може да добавите и настърган кашкавал в пюрето.
Разстелете го в тавата и направете вълни с вилица отгоре.
Пъхнете соления пай отново във фурната да се запече, докато картофите добият кафеникав цвят по връхчетата.
Картофеният пай с кайма е готов.
Коментари