Запечени картофи с плънка от гъби и праз

Мария СимоваМария СимоваГуру116358109114
14/11/2019
"Вкусни запечени картофи, пълни с още по-вкусна плънка - разберете каква сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 697
  • Преглеждания за месеца3550
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и разрежете сварените картофи на две половини, издълбайте им лека вдлъбнатина с помощта на лъжица.

В тиган нагрейте олиото и добавете ситно нарязаните праз и гъби, поръсете с черен пипер и пържите, докато останат на мазнина.

Поръсете с босилек и сол на вкус, разбъркате.

Отстранете тигана от огъня и прибавете горчицата и ситно нарязаните картофи, останали от издълбаването, разбъркайте добре.

Разпределете плънката добре по издълбаните картофи и поръсете с настъргания кашкавал.

Подредете пълнените картофи в тава намазана с олио и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Печете картофите с плънка от гъби и праз до златисто кафяв загар на кашкавала за около 20 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар