Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Италиански гевречета

Италиански гевречета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Италиански гевречета
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
60
"Италиански мини гевречета - да си бодвате по едно, две, когато минавате покрай масата"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - клонче или щедра щипка сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Италианските гевречета се казват още тарали. Макар да се правят из цяла Южна Италия, са признати за специалитет на област Пулия!

Към тестото за гевреци могат да се прибавят според вкуса ви лук, чесън, риган, сухи домати, пеперончино, черен пипер, анасонови семена и каквото още с се сетите като подправка. Избрах да ви ги представя с розмарин.

Пресейте брашно със солта. Излейте бялото вино и зехтина. Нарежете игличките на клонче розмарин на много ситно. Добавете ги към сместа и замесете меко тесто. Оставете го да се отпусне за 10 мин. Тестото е много приятно за работа.

От него късайте малки парченца (по-малки от орех). Направете на фитили, дълги около 10 см и завийте на кравайче, като притиснете двата края. В тенджера налейте около 2 л вода. След завирането и пуснете по десетина и след като изплуват на повърхността, ги извадете с решетъчна лъжица.

Наредете таралите върху кърпа. Изчакайте да позасъхнат за около 10 мин. Наредете ги в голяма тава, застлана с хартия за печене. Не е необходимо да са на разстояние, не се надуват.

Изпечете на 190 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за 20 мин. Извадете гевречетата на решетка и охладете. Много вкусни, хрупкави с пръхкава вътрешност. След като се охладят добре, съхранявайте таралите в добре затворен стъклен буркан.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: