Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хамсия на фурна

Хамсия на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Хамсия на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Предчувстваме, че ще си приготвите страхотен обяд за нула време, а нас ще ни поканите ли?"

Необходими Продукти

  • хамсия - 1 кг
  • домати - 1 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 6 скилидки
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата под силна струя студена вода. Отстранете главите и вътрешностите на рибките и ги посолете.

Подредете осолените рибки в предварително намазнена тавичка, покрийте ги с настъргани домати и пресованите скилидки чесън. Залейте с остатъка от зехтина и подправете с черен пипер.

Печете рибата 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, след което намалете температурата на 180 градуса и печете още 30 минути.

Преди поднасяне поръсете обилно с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: