Лесен и много вкусен домашен хляб

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1495140615295
02/12/2019
"За да хапваме домашен хляб, не ни трябва нищо друго, всъщност може би малко шарена сол "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 222
  • Преглеждания за месеца3221
  • Преглеждания за седмицата1218
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • вода - 300 мл топла
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. (пълна)
  • суха мая - 7 г
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода (не гореща) сипете захарта и сухата мая, разбъркайте и прибавете от пресятото брашно, около 3-4 с.л.

Оставете маята да се активира, след което я сипете в пресятото брашно, добавете солта, олиото и оцета.

Замесете меко тесто, набрашнете и оставете да удвои обема си.

Когато е готово, извадете на плота и отново омесете и оформете по ваш избор, поставете го върху хартия за печене и преместете в тавичка или плаке - зависи от формата.

Покрийте с фолио и оставете да втаса след което може да направите няколко разреза с остър нож и да сложете да се пече в загрята фурна на 180-200 градуса.

Печете хляба до хубав златист загар за около 30-35 минути, зависи от печката.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар