Пълнени тиквички с ориз и сос

07/12/2019
"Щом става дума за тиквички, това е любимата рецепта - пълнени с ориз и вкусен сос, който завършва прекрасно чинията "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги разрежете на три през средата. Издълбайте ги и заделете вътрешността. Подредете ги в глинен гювеч.

В тиган загрейте малко мазнина и запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно. Добавете каймата и пържете, докато промени цвета си.

Нарежете вътрешността на тиквичките на дребно и ги добавете при каймата. Изчакайте 5 минути, сложете ориза, предварително измит и подправките.

Запържете за няколко минути и сложете доматеното пюре, а след това налейте 1 ч.ч вода. Изчакайте оризът да поеме водата и изключете.

Разбийте яйцето в отделна купичка, а след това го добавете при ориза. Разбъркайте хубаво.

Напълнете тиквичките със сместа. Налейте вода в гювеча, затворете с капака и печете в студена фурна на 200 градуса до готовност.

Направете соса към пълнените тиквички, като запечете брашното в суха тенджера.

В купа разбийте жълтъците с киселото мляко. Разредете ги със соса от тиквичките при непрекъснато бъркане. Налейте соса при брашното и варете 5 минути. Изключете и излейте соса при тиквичките.

В тиган загрейте кравето масло. Добавете рендосаният половин морков. Запържете за кратко, колкото кравето масло да се оцвети. Прецедете и излейте при тиквичките.

Върнете пълнените тиквички с ориз и сос във фурната за още 15 минути.

Извадете и сервирайте топли поръсени с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар