Ретро рибена супа

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
08/12/2019
"Рибена супа от едно време - вкусът от миналото няма аналог "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре рибните глави, поставете ги в дълбока тенджера и ги покрийте със студена вода.

Добавете 1 ч.л. сол и варите до готовност за около 30 минути.

Прецедете бульона на рибата в друга чиста тенджера и прибавете почистените и нарязани на малки кубчета картофи, морков и лук.

Добавете сухите девесил, мащерка и олиото, варите на бавен огън до полуготовност на зеленчука.

Прибавете измития и прецеден ориз и предварително обезкостеното месо от главите на рибата, варите до готовност на ориза и зеленчука.

Премахнете рибената чорба от огъня и добавете нарязания магданоз в нея, разбъркайте и отделете 1 ч.ч. от чорбата.

В купа разбийте яйцето и добавете киселото мляко, разбъркайте и налейте на тънка струя от чорбата при непрекъснато бъркане.

Сипете готовата застройка при рибената супа, разбъркайте и оставете за 10 минути под капак, да се задуши.

Сервирайте гореща с парченце лимон.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар