Начин на приготвяне
Сваряваме и изцеждаме боба. Оставяме да се охлади.
В малко мазнина запържваме ситно нарязания зелен лук и морков, докато поомекнат.
С уред за намачкване на картофи пасираме боба до еднородна смес.
Добавяме запържените лук и морков, нарязаните на ситно сушени домати и подправките.
В блендер поставяме накъсания пресен магданоз и хляба и блиндираме до получаване на фини трохи.
Тях същото добавяме към бобената смес и объркваме добре.
С помощта на ринг оформяме бобените кюфтета и ги поставяме върху кухненска хартия, намазана със зехтин.
Всяко зеленчуково кюфте намазваме и отгоре със зехтин.
Печем на 200 градуса с вентилатор до златист цвят.
Поднасяме постни бобени кюфтета на фурна с млечен сос.