Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от леща и тиква

Кремсупа от леща и тиква

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Кремсупа от леща и тиква
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Забъркваме вкусна крем супичка от леща и тиква, за да стоплим душата и стомаха"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • тиква - 300 г
  • пащърнак - ½ бр.
  • зеленчуков бульон - 1.3 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 3 с.л.
  • мащерка - 3 - 4 свежи стръкчета
  • къри - 1 к.л.
  • куркума - 1 - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - за гарниране
  • тиквени семки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата накисваме от вечерта.

Тиквата нарязваме на кубчета.

В загрелия зехтин запържваме за кратко тиквените семена.

Изваждаме ги върху хартия, за да се отцедят от мазнината.

Прибавяме разполовената скилидка чесън, кърито и щипка от куркумата, за да активираме ароматите им.

След тях прибавяме тиквените кубчета, нарязания на едро пащърнак и лещата.

Заливаме със зеленчуковия бульон и оставяме тиквената супа за къкри 35-40 минути.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Пускаме и стръкчетата мащерка.

След като зеленчуците се сварят, пасираме супата с леща.

Поднасяме кремсупата от леща и тиква топла, гарнирана със сметана, тиквени семена и стръкче мащерка.

Адаптирано от сп. Меню

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: