Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Коледни ванилово-бадемови рогчета

Коледни ванилово-бадемови рогчета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Коледни ванилово-бадемови рогчета
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
"Най-вкусните рогчета за Коледа с бадеми и ванилия, не ги заменяме за нищо"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • краве масло - 250 г
  • пудра захар - 100 г
  • бадеми - 150 г сурови, обелени, смлени
  • яйца - 1 бр.
  • ванилии - 2 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 50 г кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипка сол в купа.

Добавете яйцето, пудрата захар, 1 ванилия, смлените бадеми и нарязаното на парчета студено краве масло.

Замесете меко и гладко тесто. Завийте го в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час.

За да ви е по-лесно, охладеното тесто разделете на две еднакви части.

Направете ги на рула и нарежете парчета по около 2 см. Оформете като малки полумесеци.

Наредете сладките в тава покрита с хартия за печене.

Изпечете бадемовите сладки на 180°C в предварително загрята фурна за около 8-10 мин.

Още топли, оваляйте коледните сладки в кристална захар, примесена с 1 ванилия!

Да ви е сладко с тези коледни ванилово-бадемови рогчета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: