Капама в тенджера - мисия възможна

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
222
1k
743
476
1
21/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 252
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 2 кг
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 3 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За целта ни е необходимо малко по-мазно телешко месо.

Взимаме тенджера с капак, в тенджерата слагаме нарязан лук.

Режем месото на големи късчета и подреждаме върху лука, отгоре поръсваме сол, черен пипер и дафинов лист.

Отгоре на месото доливаме вода и малко олио и затваряме капака на тенджера, слагаме на котлона, пускаме на среден огън, за да не изгори месото отдолу, и така оставяме да се задушава.

След един час отваряме капака на капамата, гледаме дали има нужда малко от вода и ако има, доливаме топла вода и оставяме капамата в тенджера за още 2 часа на много слаб огън, без да отваряме капака много.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар