Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Традиционни немски гевреци

Традиционни немски гевреци

Традиционни немски гевреци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Забъркваме вкусни гевречета по оригинална немска рецепта, с които се впечатляват гости, опитайте и вие"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • вода - 350 мл топла
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1 п. суха
  • сода бикарбонат - 2 с.л.
  • сол - за поръсване, едра
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, захарта, солта и маята поставете в дълбока купа. Разбъркайте.

Пресейте брашното и го добавете заедно с яйцето към течните съставки.

Омесете меко тесто за гевреци.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло, за да втаса.

Разделете тестото на 8 равни части.

От всяка топка направете фитил. Всеки фитил прегънете на две и усучете двата края.

Прехвърлете краищата през примката и леко притиснете.

Напълнете тенджера с вода и я кипнете на котлона. Добавете содата.

Поставете всеки геврек във водата за около 30 секунди от едната страна и после го обърнете и от другата страна.

Извадете внимателно гевреците и ги подредете в тава покрита с хартия за печене.

Намажете всеки геврек с разбито яйце.

Поръсете с морска сол тези традиционни немски гевреци.

Изпечете гевреците (претцели) в предварително загрята фурна до 220 градуса. Печете 10-15 минути до златист загар.

Поднесете традиционните немски гевреци с колбас, сирене, кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: